GalerieIn samenwerking met:
"Art Concept"
Marijke Visschedijk
Amsterdam

Ook de Galerie is in Lock down zolang het Restaurant gesloten is... 
Door het hele pandje hangt kunst om van te genieten. Op dit moment hebben we een nieuwe expositie van Susan Ruiter in de Regentenkamer en de entree ruimte. Naast deze ruimtes hangt ons Restaurant/Galerie vol met de mooiste monderne Kunst van o.a. Corneille, Karina Koster en Sabine Tuchel.
Corneille heeft Het Armhuis zelfs bezocht in 2002 en bij ons gegeten en bij Clara thuis gelogeerd! Continue vullen we de Galerie aan met nieuwe werken van bekende en minder bekende kunstenaars.

Armhuis Vlieland Galerie

Susan Ruiter

Susan Ruiter is geboren op 6 november 1969 in Den Haag. Ze groeide op als een stil en rustig meisje, een dromer. En eigenlijk is ze dat nu nog steeds. Toen, maar ook nu, als volwassene, kan ze helemaal in haar eigen wereld zitten. Ze kan op straat mensen voorbij lopen, omdat ze in gedachten verzonken is. Susan denkt dat dit een eigenschap is van creatieve mensen, want op die momenten ontstaan de leukste ideeën. Toen Susan begon te schilderen, bleek al snel dat haar schilderijen iets in mensen naar boven brengt: ze worden er vrolijk van. En zo ontdekte ze, dat ze met haar passie, met dat was zij het liefste doet, de wereld een beetje vrolijker en gelukkiger kan maken.

Armhuis Vlieland Galerie
Armhuis Vlieland Galerie

Corneille Expositie

Corneille wordt in 1922 als Guillaume Corneille van Beverloo in Luik (België) geboren. Zijn ouders zijn Nederlands. In 1940 verhuist Corneille naar Amsterdam waar hij een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten. Als schilder is Corneille autodidact. Zijn grote inspiratiebron zijn zijn verre reizen. Verder is Corneille ook gefascineerd door vrouwen, katten en vogels en deze zijn, al dan niet in combinatie met elkaar, vaak op zijn schilderijen te bewonderen. Ook onze eigen Marijke Visschedijk was een van zijn favoriete modellen en goede vriendin met wie hij vaak op reis ging. We zijn trots dat we sinds 2001 zo'n grote collectie kunnen aanbieden.

Karina Koster Expositie

Beeldend kunstenares Karina Koster wordt geboren in 1959 , al vroeg in haar jeugd ontwikkeld de kunstenares een passie voor creeren. Deze passie vertaalt zich eerst in werken met pastel en acryl , maar vordert al snel naar een breed oeuvre schilderijen waarin de kunstenares lustig experimenteert met verschillende materialen en technieken. Nu , zo`n 20 jaar verder, is Karina Koster een succesvol kunstenares, met in haar werk een enorme veelzijdigheid en een gevoel voor kleurgebruik. Haar intentie is om schilderijen te maken waar je vrolijk van wordt , die iets positiefs uitdragen of waar je gewoon een lekker gevoel bij krijgt.

Opleiding: Vrije Akademie Den Haag, Akademie voor Beeldende vormgeving Den Haag

Armhuis Vlieland Galerie
Armhuis Vlieland Galerie

Sabine Tuchel Expositie

Sabine Tuchel, in 1968 geboren in Dresden in het toenmalige Oost-Duitsland, houdt zich reeds sinds jonge leeftijd bezig met allerlei artistieke uitingen. Na een aanvankelijke keuze voor een opleiding tot ontwerpster loopt ze stage in een porseleinfabriek en bekwaamt zich later als glasdesigner bij een glasfabriek in Derenburg. Nadat ze in de zomer van 1989, vlak voor de val van de Berlijnse Muur, uit Oost-Duitsland vlucht, wijdt ze zich gedurende vijf jaar lang aan een opleiding keramiek in Krefeld. Tijdens deze studie maakt ze reizen naar Zuid-Engeland en Algerije, waar ze leert pottenbakken en tekenen. Na haar opleiding reist ze in 1996 en 1997 naar Ghana om zich te bekwamen in fotografie en houtsnijden. In 1999 trouwt Sabine Tuchel haar Nederlandse man en sindsdien woont en werkt ze in Baarlo. Haar feeërieke zeefdrukken bevatten veel sprookjesachtige figuren vol kleur en kinderlijke levendigheid. Ze laten duidelijk zien dat geen IJzeren Gordijn Sabine Tuchels fantasie heeft kunnen beteugelen.